НОВИНИ
Подвижна площадка по БДП в ОУ „Отец Паисий“
Подвижна площадка по БДП в ОУ „Отец Паисий“
11/01/2022

С нова придобивка - подвижна площадка предназначена за часовете по БДП, вече разполага ОУ „Отец Паисий“- Асеновград. Материалите са закупени с помощта на одобрен проект по Модул "Площадки за практическо обучение по БДП" от Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", съфинансиран от училището. Площадката разполага с всички необходими съоръжения, които да направят обучението по БДП интересно, забавно и най-вече изключително полезно за децата.
На този етап оборудването се използва индивидуално, съобразено с противоепидемичните мерки.

Заповед за преминаване в ОРЕС от 28.10.2021 г.
28/10/2021

Заповед
РД-10-60/27.10.2021 за преминаване в ОРЕС

Преминаване на ОРЕС чрез редуване на паралелки от 22.10.2021 г.
25/10/2021

Заповед
преминаване на обучение от разстояние в електронна среда чрез редуване на паралелки от 22.10.2021 г.

Еко акция в ОУ „Отец Паисий“ Асеновград
Еко акция в ОУ „Отец Паисий“ Асеновград
08/10/2021

Третокласници от асеновградското училище се включиха в еко кампанията на община Асеновград и фирмата, обслужваща разделното сметосъбиране в града „Булекопак“. Възпитаниците на г-жа Елмон Русева показаха знания и умения пред присъстващите.
Сред официалните гости на кампанията бе заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград Петър Петров. „Мили деца, днес с вас имаме важна мисия. Всички виждаме, че природата е едно от най-ценните неща, за да можем да съществуваме ние, хората. Тя трябва да бъде чиста и да няма природни бедствия, ето защо наше задължение е да я пазим. Аз съм убеден, че вкъщи всеки един от вас обсъжда тази тема с родителите си и знаете много по въпроса. Но днес нашата роля – на община Асеновград съвместно с фирмата, която почиства цветните контейнери – е да ви припомним какво трябва да правим, когато имаме събрани различни видове отпадъци. Позволете ми да ви благодаря, от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, че се включвате в тази благородна кауза. Вярвам, че ще бъдете пример за Вашите съученици и приятели и ще изхвърляте отпадъците си само на предназначените за целта места. Пожелавам ви весело еко преживяване.“ С тези думи Петров се обърна към децата.
В учебните „еко часове“ някои от учениците споделиха, че вкъщи събират отпадъците си разделно и показаха знания в кои цветове контейнери какво се поставя. Други пък се научиха да различават видовете отпадъци от опаковки и обещаха, че ще започнат да ги събират и изхвърлят разделно. Всички деца се забавляваха с различни еко образователни игри, а накрая получиха подаръци.

Европейският ден на спорта в училище
24/09/2021

Европейският ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елементи на забавление и се изработват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за ‘‘принадлежност към училището‘‘ за всеки ученик.


Международният ден на мира бе отбелязан в ОУ "Отец Паисий " Асеновград
Международният ден на мира бе отбелязан в ОУ "Отец Паисий " Асеновград
21/09/2021

С изработване на специален творчески кът в ОУ "Отец Паисий " бе отбелязан Международният ден на мира.

Учениците, под вещото ръководство на своите любими учители, сътвориха красиви рисунки, посветени на мира, които бяха поставени на видно място във фоайето на училището, за да привлича внимание и да вдъхновява възпитаниците на учебното заведение с интерес да се включват в подобни инициативи.

Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, обявен от Общото събрание на ООН за ден, посветен на укрепването на идеалите за мир.  Темата на Международния ден на мира тази година е „Правото на народите на мир”.Първи учебен ден в ОУ "Отец Паисий" Асеновград
Първи учебен ден в ОУ "Отец Паисий" Асеновград
15/09/2021

С много емоции и огромно вълнение бе посрещнат първият учебен ден в ОУ "Отец Паисий" Асеновград. Официалното откриване на новата учебна 2021/2022 година бе организирано при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Тържеството протече на 3 етапа. Първи и най-развълнувани училищния праг прекрачиха малчуганите от подготвителната група и първокласниците, водени с огромна любов от своите учители. Специална празнична програма бяха подготвили учители и ученици в така важния ден. Със сълзи от радост и неописуема гордост родители и близки изпратиха своите вече пораснали деца в храма на знанието, какъвто отдавна е ОУ "Отец Паисий". Празнична програма съпътства първия първия учебен ден и на по-големите ученици от 2 до 7 клас.

Екипът на ОУ "Отец Паисий " пожелава здрава, успешна и вдъхновена нова учебна година на своите ученици, както и на техните родители, които винаги са били изключително важна част от качествения образователен процес, който е запазена марка за учебното заведение от десетилетия.

Важно за родителите - родителска среща
02/09/2021

Уважаеми родители,
Във връзка с настъпването на новата учебна 2021/2022 година ръководството на ОУ "Отец Паисий " Асеновград Ви кани на родителски срещи, които ще се проведат при следния график:

08.09.2021 г. – Подготвителна група /ППГ/ и  I клас
Място и час на провеждане: сградата на ОУ " Отец Паисий" от 18 часа

09.09.2021 г. – II, III и IV клас
Място и час на провеждане: онлайн в платформата Teams на класовете от 18 часа

09.09.2021 г. - V клас
Място и час на провеждане: сградата на ОУ "Отец Паисий " от 18 часа

10.09.2021 г. – VI и VII клас
Място и час на провеждане: онлайн в платформата Teams на класовете от 18 часа

Присъствените родителски срещи ще се проведат при стриктно спазване на всички утвърдени противоепидемични мерки.
Носенето на маски е задължително!
Очакваме Ви!!!

Информация за родителите на деца записани в първи клас
16/08/2021

Информация за родителите на деца записани в първи и осми клас в държавно или общинско училище, за отпускане на еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година

Записване на ученици в първи клас за учебната 2021-2022 г.
04/06/2021

Уважаеми родители,

Информация за резултатите от  I етап на класиране на децата/учениците -  I и V клас и ППГ за учебната 2021-2022 година можете да получите на тел: 0331 62012.
Записването на класираните деца и ученици ще се извърши от 8,00 до 17,00 часа от 07.06.2021 г до 11.06.2021 г в канцеларията на училището. При записването се представя оригинал на удостоверение за завършена подготвителна група.
Местата на незаписаните деца/ученици ще бъдат обявени като свободни за  II  етап на класация.

ДИРЕКТОР:         /Гергана Христозова/

График за провеждане на проектни и творчески дейности
25/05/2021

Заповед
с утвърден График за провеждане на дейностите с ученици през периода определен за проекти дейности.


Нова рубрика „ПРИЕМ“
17/03/2021

Уважаеми родители,
Информираме ви, че на сайта на училището в рубрика „ПРИЕМ“ е публикувана Заповед за училищен план – прием за учебната 2021 – 2022 година.
Там са публикувани и актуалните бланки на формуляри, / за записване в ППГ и I клас, които можете да изтеглите и подадете онлайн на пощата на училището - otecaad@abv.bg.
Бихте могли да получите необходимите документи и на входа на училището,при поискване.

От ръководството на ОУ “Отец Паисий“

Зам.-кметът на Асеновград инж. Петров връчи плакети на победителите от конкурса за стихотворение
Зам.-кметът на Асеновград инж. Петров връчи плакети на победителите от конкурса за стихотворение
18/12/2020

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров връчи наградите на победителите в конкурса за стихотворение по повод Деня на християнското семейство. „Скъпи деца, за мен е удоволствие от свое име и от името на кмета на общината доктор Христо Грудев да Ви наградя за постигнатия успех. Щастлив съм, че в Асеновград се раждат и израстват таланти. Желая Ви най-вече да сте здрави, вдъхновението винаги да Ви води напред и да покорявате високи върхове. Не се отказвайте пред трудностите и доказвайте възможностите си във всеки момент. Поздравявам Ви за това, че се класирахте на първите места в конкурса за стихотворение на община Асеновград по повод един от най-големите празници в България – Денят на християнското семейство. Продължавайте да творите и бъдете гордост за своите родители!“, каза пред присъстващите инженер Петров.
Победителите в конкурса получиха специален поименен плакет и букет цветя. Младите творци и техните родители благодариха на община Асеновград за оказаната чест и си пожелаха много нови творчески успехи. Първото място бе отредено на Веселина Лазарова със стихотворението „Семейство“. Втора се нареди Зорница Борисова с творбата си „Християнското семейство“, а трета стана Симона Ройнова, чието произведение също е именувано „Християнското семейство“.
ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ
05/11/2020

Уважаеми родители,
Разчитаме на Вашата подкрепа и отговорност за осигуряване на лични предпазни средства на децата ви в условията на присъствено обучение. Вярваме, че ще бъдем своевременно уведомявани за ежедневното състояние на децата, като при най-малкото съмнение за влошено здраве и наличието на грипопдобни сомптоми да не бъдат изпращани на училище.
При установен положителен  PCR тест на дете или член на семейството/близък молим информацията до класния ръководител да постъпва незабавно.

Актуална информация за епидемичната обстановка в ОУ “Отец Паисий“ - Асеновград

До родителите
14/10/2020

Уважаеми родители,
Грижата за живота и здравето на децата е наша съвместна отговорност.
Изразяваме нашата увереност, че ще проявите отговорност към изискването да изпращате вашите деца на училище здрави и да подсигурите ежедневно необходимите им предпазни средства.
Очакваме да ни информирате своевременно за карантинирани членове на семействата си – контактни или болни лица; вярвам, че ще следите състоянието на децата си и ще им осигурявате адекватна и навременна медицинска помощ.
Информираме Ви, че в ОУ „Отец Паисий” Асеновград имаме един случай на карантиниран ученик от Iа клас и двама учители – 1 учител с положителна проба и 1 контактен на член от семейството от прогимназиален етап .
По преценка на РЗИ Асеновград и РЗИ Пловдив на този етап не се налага карантиниране на паралелки.
Предвид зачестилите случаи на COVID-19 /по публикувани данни/ молим да бъдете наши партньори при формиране на хигиенни навици на нашите възпитаница и да ограничите посещението на места със струпване на хора. Моля да се погрижите в чантите на децата да има резервни маски, поради честото изпускане и замърсяване от целодневното носене.
ЗАЕДНО МОЖЕМ!

От ръководството на ОУ „Отец Паисий” Асеновград


УСМИВКИ С ТАНЦИ
07/10/2020

ГРУПА ПО СПОРТНИ ТАНЦИ /НАЧАЛЕН ЕТАП/
Ръководител Дойка Апостолова
07.10.2020 г. 15:10 ч.-в двора на училището

Разпоредби, действащи в условията на епидимична обстановка
Разпоредби, действащи в условията на епидимична обстановка
23/09/2020

Уважаеми родители,
Моля, във връзка с разпоредбите, действащи в условията на епидимична обстановка да изпращате децата си задължително с маски. Препоръчваме поставяне на резервна маска в раницата, в случай на забравяне или замърсяване.
Всяко дете / ученик разполага с индивидуално шкафче, в което може да оставя багажа си. Всеки петък, след учебните часове шкафчетата следва да се изпразват, поради извършване на дезинфекция.
В случай на отсъствие на дете / ученик поради болест е наложително още през първия час да подадете информация на класния ръководител за заболяването. Ако детето е под карантина, или е в контакт с карантинирани членове на семейството, или е било в контакт с други карантинирани следва незабавно да подадете информация в училището.
Бъдете здрави!

От ръководството

Честит първи учебен ден!
Честит първи учебен ден!
16/09/2020

На учителите пожелаваме вдъхновение, на децата - здраве и постоянство, а на техните родители - сила и търпение!
На добър час!

Ученически униформи за учебната 2020 /2021 г.
07/07/2020

Уважаеми  родители,
уведомяваме ви, че за учебната 2020 /2021 г.може да поръчате и закупите ученически униформи на вашите деца от 06.07.2020 г.

Фирмата производител е „ГЕОВЕСТ“ с адрес:
гр. Асеновград, бул. „България“ № 124 /преди ресторант “Родопска къща“ и след бензиностанция „Глобал“/
Работно време:
08:00 ч. – 19:00 ч. /делнични дни/
09:00 ч. – 17:00 ч. /събота/
Лице за контакт: 0888777702 – София

Цена на елементите на униформата:
Блуза с къс ръкав – 12.00 лв.
Блуза с дълъг ръкав – 15.00 лв
Суитшърт с дълъг ръкав с яка или качулка - 20
.00 лв
Препоръчително е детето да бъде с вас, за да се пробват различни размери и да се поръча точният за вашето дете.

От  ръководството

Информация от РЦПППО - Пловдив
Информация от РЦПППО - Пловдив
16/03/2020
Информация от РЦПППО - Пловдив във връзка с извънредната ситуация в страната.
От понеделник, 16.03.2020 г., до второ нареждане учебните занятия във всички училища на територията на област Пловдив ще бъдат прекратени
От понеделник, 16.03.2020 г., до второ нареждане учебните занятия във всички училища на територията на област Пловдив ще бъдат прекратени
16/03/2020
Информираме ви, че от понеделник, 16.03.2020 г., до второ нареждане учебните занятия във всички училища на територията на област Пловдив ще бъдат прекратени

Към съобщението на РУО - Пловдив


ОТЛИЧЕНИ УЧИТЕЛИ В ОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ”
ОТЛИЧЕНИ УЧИТЕЛИ В ОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ”
20/12/2019
Зад успехите на учениците, освен техният труд и постоянство, стоят всеотдайността и упоритата работа на преподавателите им.

Двама от учителите в ОУ „Отец Паисий” получиха признание за това и бяха отличени с грамоти по повод отличното представяне на възпитаниците им в VI-ти Национален конкурс за детско творчество „Аз, моето семейство, моят град”, гр. Габрово.

На г-жа Мая Рудева - преподавател по Български език и литература и на г-жа Илияна Алексова - преподавател по Изобразително изкуство желаем и през 2020 година да продължават да работят със същия нестихващ ентусиазъм, за да могат учениците им  да се справят с предизвикателствата  и да завоюват нови победи!


Коледен концерт в подкрепа на Неврие
20/12/2019
На 16 декември Градска библиотека „Паисий Хилендарски” за пореден път събра ученици, учители и родители. Препълнената зала се огласи от песните и танците на  децата. Този път организираните инициативи, базар и концерт, бяха в подкрепа на Неврие Мехмед. Преди няколко седмици на  момичето бе трансплантиран бъбрек в турска клиника. Събраната сума от 1035лв. се предаде на майката, която стана донор на дъщеря си. Парите ще подпомогнат семейството при лечението и възстановяването на Неврие.

Протокол за дарение в полза на Неврие Мехмед


НОВИ УСПЕХИ ЗА МАЛКАТА ШАХМАТИСТКА ЦВЕТИНА АТАНАСОВА
НОВИ УСПЕХИ ЗА  МАЛКАТА ШАХМАТИСТКА ЦВЕТИНА АТАНАСОВА
25/11/2019
Поредица от успехи  по шахмат завоюва четвъртокласничката Цветина Атанасова. В колекцията й от спортни трофеи грейнаха нови купи и медали от призови места на турнири в различни градове:

24.11.2019г. – II-ро място момичета 10г. сребърен медал от турнир по класически шах „Криле на интелекта” гр.Пловдив
23.11.2019г. – III-то място от блицтурнир „Пиратски битки” от шахматен фестивал „Криле на интелекта”
17.11.2019г. – I-во място момичета10г. – купа и златен медал от  турнир  „Втори мемориал Марин Станковски”
10.11.2019г. – II-ро място момичета 10г. – сребърен медал от шахматен турнир „Битката за Троян”, класически шах гр. Троян
19.10.2019г. – I-во място момичета 10г. – златен медал от шахматен турнир „Ден на народните будители” гр. Панагюрище
14.09.2019г. – II-ро място – сребърен медал от  шахматен турнир „Празник на минералната вода” Хасковски минерални бани
11.08.2019г. -  медал от „ Общински младежки съвет” Асеновград за прославяне името на града
10.08.2019г. – I-во място купа и медал от шахматен турнир „Празник на град Девин и минералната вода ”гр. Девин


РОДИТЕЛСКА СРЕЩА
20/11/2019
Уважаеми родители, уведомяваме Ви, че на 3-ти декември /вторник/ от 18 часа в ОУ „Отец Паисий” ще се проведе родителска среща!

Очакваме Ви!


ПЧЕЛИЧКА - РОБОТ В ОУ ”ОТЕЦ ПАИСИЙ”
ПЧЕЛИЧКА - РОБОТ В ОУ ”ОТЕЦ  ПАИСИЙ”
21/10/2019
В рамките на Европейската седмица на програмирането Europe Code Week -5- 20 октомври 2019 г. в различни училища и читалища от Пловдив и региона ще бъдат проведени вълнуващи и забавни образователни занимания, както с Finch BirdBrain Technologies LLC., така и с новите Bee-Bot.
В обновената  библиотеката  на ОУ „ Отец Паисий“Асеновград
се  проведоха   няколко  демонстрации  на  пчеличката – робот.
За децата от подготвителна група „Калинка“ срещата с  интерактивната играчка беше забавна  и интересна.
За  учениците от  първите, вторите и  трети класове  заниманията  се осъществиха  с възможността   децата  сами да  програмират  ходовете на   робота- пчела  и  да видят ефекта  от своите действия.
American Space Plovdiv получи дарение по проект "Генерация Код" на Фондация Глобални библиотеки - България, по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ – 6 броя роботчета “Bee-Bot”.
"Пчеличката" е програмируема, интерактивна играчка с опростен интерфейс.
Приложима е за обучение в начално програмиране за деца и е съобразена с особеностите на ранната детска възраст. Удачна за използване като отправна точка за преподаване и упражняване на контрол над обекти, алгоритмични дейности, пространствена ориентация и др.
Заедно с роботчетата ФИНЧ новите програмируеми ПЧЕЛИЧКИ разширяват възможностите за обучение в библиотеката за създаване на дигитални умения на най-малките.


Общо събрание за избор на нов състав на Обществения съвет за следващия тригодишен период
05/09/2019
Уведомяваме всички родители, че на 26.09.2019 година /четвъртък/ от 18 часа в сградата на ОУ „Отец Паисий“ ще се проведе Общо събрание за избор на нов състав на Обществения съвет за следващия тригодишен период. Каним представителите на паралелките.
                        
От РъководствотоВРЕМЕ Е ЗА УЧИЛИЩЕ!
ВРЕМЕ Е ЗА УЧИЛИЩЕ!
04/09/2019
Уважаеми родители,
Ръководството на ОУ „Отец Паисий” Ви кани на родителска среща, която ще се проведе на 10.09.2019г./вторник/ от 18:00 часа.
Очакваме Ви!
Обявление за набиране на предложения за доставка на плодове и зеленчуци по Схема "Училищен плод"
13/08/2019
Обявление за набиране на предложения за доставка на плодове и зеленчуци в ОУ "Отец Паисий" Асеновград по Схема "Училищен плод" за учебната 2019/2020 година.


ГРАМОТИ ЗА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ
ГРАМОТИ  ЗА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ
12/06/2019
По повод 24 май учениците и учителите от ОУ „Отец Паисий” бяха удостоени с грамота от Сдружение „Десет книги” по програма „Стъпала на знанието”, в лицето на професор Валери Стефанов, за отличното представяне на финалния кръг на Националното състезание по Български език и литература, което се проведе на 3 май 2019 година.

Индивидуална грамота за показани трайни знания по Български език и литература и достойно представяне на същото състезание получи и седмокласничката Мелиса Низам.
Нови успехи в Националното състезание „Многознайко”, раздел „Родна реч”
Нови успехи в Националното състезание „Многознайко”, раздел „Родна реч”
22/05/2019
На 22 април се проведе Втори кръг на Националното състезание „Многознайко”, в раздел „Родна реч”.
И този път учениците от ОУ „Отец Паисий” грабнаха много от призовите места.

VII клас:
8 златни медала
1 сребърен медал

VI  клас:
6 златни медала
1 сребърен медал

V клас:
3 поощрителни награди


„АЗ ЗНАЯ АНГЛИЙСКИ”
„АЗ ЗНАЯ АНГЛИЙСКИ”
22/05/2019
На 25 март бе проведен поредният кръг от Националното състезание „Многознайко”. Този път талантливите ученици мериха знанията си по английски език. Всички получиха грамоти за доброто си представяне.Сред тях двама завоюваха златни медали , а един – сребърен.
ДЪРВОТО - БЪДЕЩЕТО НА ГОРАТА
08/05/2019
Послучай Седмица на гората, 2019 година, Дирекция на ПП „Персина” град Белене организира конкурс за детска рисунка на тема „Дървото -  бъдещето на гората”. В надпреварата участваха около 200 творби от цялата страна, като класирането протече в следните категории: детски градини /4-6г./, начален етап /7-10г./, прогимназиален етап/ 11-14г./.

Шестима от наградените участници са възпитаници на ОУ „Отец Паисий”.

Категория 11-14 години:
I-ва награда : Веника Атанасова  13г.
II-ра награда : Йозлем Сюлейман 13г.
III-та награда : Гергана Ангелова 14г.

Категория 7-10 години:
III-та награда: Станислава Георгиева 10г.

Поощрителни награди:
Елена Митова 5г. – Подготвителна група
Яница Атанасова – 12г.


ЩЕ ОБИЧАМ АЗ ОТ СЪРЦЕ ТАЗ ЗЕМЯ И ТОЗ НАРОД
ЩЕ ОБИЧАМ АЗ ОТ СЪРЦЕ ТАЗ ЗЕМЯ И ТОЗ НАРОД
16/03/2019
Националният ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ на II основно училище „Петко Рачов Славейков“ - Стара Загора бе организиран за втора поредна година със съдействието на общината. За участие в него тази година са постъпили 1088 материала на ученици от 103 населени места в 24 области на страната, както и от българското училище „Иван Вазов“ във френската столица Париж. В категорията „есе и стихотворение“ жури в състав поетът Таньо Клисуров, проф. Таня Борисова от Тракийския университет и Иван Желязков, старши инспектор по български език в Регионалното управление на образованието в Стара Загора разгледа 208 творби.
Седмокласничката Мелиса Низам се класира на първо място в Категория „есе” – V-VII клас и за пореден път доказа, че знанията, уменията и амбицията й са нестихващи.

МЛАД ТАЛАНТ ПО ШАХМАТ
МЛАД ТАЛАНТ ПО ШАХМАТ
16/03/2019
На 10 март в хотел „Лайпциг” в град Пловдив се проведе турнир по шахмат за деца. Цветелина Атанасова, ученичка от 3 б клас, завоюва първото място сред 68-те участници. В проведените седем кръга тя има реализирани 5 победи и 2 загуби. Талантливата шахматистка е матирала противниците си едва с няколко хода.
Да пожелаем успех на Цвети на предстоящия на 16 март турнир в Раднево!

ЗНАЕЩ И МОЖЕЩ
16/03/2019
На 23.02.2019 година в град Пловдив се проведе Национална олимпиада „Знам и мога”. В Областния кръг четвъртокласникът Атанас  Йотов зае първо място сред участниците от Асеновград и 17-то от всички 360 ученици от областта.
Поздравления за амбициозния ученик!

ПРЕСТИЖНИ РЕЗУЛТАТИ ПО ПРОГРАМА СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО
16/03/2019
На проведеното през месец февруари състезание „Стъпала на знанието” – Втори предварителен кръг, организирано от Сдружение „Десет книги”, осем възпитаници на ОУ „Отец Паисий” се класираха за финалния кръг, който ще се проведе  на 3 май 2019 година.
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС, МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА!
Никола Николов – VI а клас
Анелия Пейчева-VIб клас
Леон Сираков – VIб клас
Веника Атанасова – VII а клас
Мелиса Низам – VII а клас
Гергана Мангаракова – VII б клас
Севилай Мустафа – VII б клас
Христо Димитров – VII б клас

Ново оборудване в ОУ „Отец Паисий”
Ново оборудване в ОУ „Отец Паисий”
12/03/2019
Във връзка с Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Осигуряване на ученически шкафчета”, в коридорите на ОУ „Отец Паисий” „грейнаха” красиви и удобни шкафчета за всеки от учениците.ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС, МНОГОЗНАЙКОВЦИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС, МНОГОЗНАЙКОВЦИ!
28/02/2019
На проведеното през месец януари 2019 година Национално състезание „Многознайко”, в раздел „Родна реч”, бяха отличени много от участниците. Грамоти и медали заслужено получиха учениците, които се класираха на второ и трето място:
Мелиса Низам – 7а клас /ІІ-ро място/
Веника Атанасова-7а клас /ІІ-ро място/
Гамзе Раим – 7а клас  /ІІІ-то място/
Никола Николов – 6 а клас /ІІІ-то място/
Леон Сираков – 6 б клас /ІІІ-то място/
Весела Здравчева – 6 б клас /ІІІ-то място/
Георги Георгиев - 5 б клас /ІІІ-то място/


Нов приз за спортистите на ОУ „Отец Паисий”
Нов приз за спортистите на ОУ „Отец Паисий”
13/02/2019
Повод за гордост е поредното успешно представяне на волейболистките ни.
На Общинските ученически игри отборът на момичетата се класира на второ място.
ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!
ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!
13/09/2018

Колективът на ОУ „Отец Паисий” кани всички ученици и родители на тържественото откриване на учебната 2018/2019 година на 17 септември от 9:00 часа.

Да споделим заедно вълнението от изпълненото с очакване и нови надежди начало!

В ОУ „Отец Паисий” ще гостуват Българознайко и Българознайка
В ОУ „Отец Паисий” ще гостуват Българознайко и Българознайка
20/04/2018

Скъпи приятели, на 27 април 2018 година, в рамките на празника „АЗ, ДЕТЕТО”, в ОУ „Отец Паисий”  ще гостуват Българознайко и Българознайка.
С детската книжка "Българознайко" ще се озовете в прекрасния свят на българските традиции и легенди. Тя е увлекателно четиво както за деца, така и за родители. Ще научите интересни факти за силата на българските шевици, монасите-таксидиоти, нестинарство, кукери и розобер. Очакват ви едни от най-любопитните археологически обекти и много други изненади. С играта "В търсене на самодивата",  ще срещнете  различни български символи и ще се забавлявате  много по пътя до крайната цел.
Впуснете се в приключението - Опознай Родината, играйте и се забавлявайте.

Празник „Аз, Детето” в ОУ „Отец Паисий”
Празник „Аз, Детето” в ОУ „Отец Паисий”
20/04/2018

ОУ „Отец Паисий” – гр. Асеновград Ви кани на традиционния си празник „АЗ, Детето”,
който ще се състои на 27.04.2018  година /петък/ от 9:30  часа.

Програмата включва изяви на групите  по проект „Твоят час”:
Конкурс за рисунка
Спортни изяви на групите по волейбол и футбол
Mини „Мис” и мини „Мистър”, „Мис” и „Мистър” ОУ „Отец Паисий”
Изява на  вокална група ” Да пеем заедно”
Изяви на групите „Аз свиря на пиано”
Демонстрации на групите по Спортни танци
Представяне на еко модели от групата „Аз и природата”
ОЧАКВАМЕ   ВИ!

Седмица на отворени врати по математика в ОУ „Отец Паисий”
Седмица на отворени врати по математика в ОУ „Отец Паисий”
17/04/2018

Ръководството на ОУ „Отец Паисий ” –  Асеновград обявява дните от 23-ти до 26-ти април 2018 година за Седмица на отворените врати по математика в V, VI и VII клас.

Петгодишната Микаела Петкова, от ПГ „Калинка” към ОУ „Отец Паисий” с медал по спортна аеробика
Петгодишната Микаела Петкова, от ПГ „Калинка” към ОУ „Отец Паисий” с медал по спортна аеробика
21/03/2018

Петгодишната изявена спортистка Микаела Петкова, от Подготвителна група „Калинка” към ОУ „Отец Паисий”, се завърна  с медал от Държавното първенство по спортна аеробика за деца, провело се в НСА София на 17 март 2018 година.Престижно второ място за отбора на ОУ „Отец Паисий” на областно първенство по волейбол
Престижно второ място за отбора на ОУ „Отец Паисий” на областно първенство по волейбол
21/03/2018

На 11 март 2018г. в град Пловдив се проведе Областно първенство по волейбол. Отборът на ОУ „Отец Паисий” /момчета – 5-7 клас/, с ръководител госпожа Маргарита Карова,  се класира на  престижното второ място.


Виктория Атанасова, възпитаничката на ОУ „Отец Паисий” – Асеновград , спечели първо място в турнира по таекуон-до за купа „Багатур”
Виктория Атанасова, възпитаничката на ОУ „Отец Паисий” – Асеновград , спечели първо място в турнира по таекуон-до за купа „Багатур”
23/11/2017

На 28 и 29 октомври в Стара Загора се проведе 15-ят национален турнир по таекуон-до за купа „Багатур”. Програмата включи дисциплините форма и спаринг за деца, юноши и девойки, мъже и жени. В турнира взеха участие всички клубове от страната.
Виктория Атанасова, възпитаничката на ОУ „Отец Паисий” – Асеновград , спечели първо място в дисциплината спаринг за деца.


Третокласникът Константин Бояджиев с добри изяви на футболния терен
Третокласникът Константин Бояджиев с добри изяви на футболния терен
23/11/2017

Третокласникът Константин Бояджиев, съвместно със съотборниците си от футболен клуб „Асеновец”- 2008, извоюва първото място във футболния турнир „Празник на Асеновград” – 2017 година  и трето място на турнира по футбол в град Сопот.15-ти е!
15-ти е!
14/09/2017

Най-хубавият час от всички часове
е онзи утринен и ведър час,
когато те звънчето призове
да влезеш със другарчетата в клас.
Най-хубавият път на този свят е онзи път,
по който крачиш ти,
през твоя слънчев и приветлив град,
за да отвориш школските врати.
Най-верните другари на света са тези,
сред които ти вървиш,
с които радостна е песента,
мечтите си и хляба да делиш!
Най-хубавото чувство е това,
да  срещаш другите с усмивка и със радост да ги поздравиш!
Да кажеш:„Добър ден! или „Добре дошли!


Скъпи ученици,
Екипът на ОУ „Отец Паисий“ Ви честити Новата учебна година!
Бъдете здрави и нека успехът е неразделна част от от всяко предизвикателство, което се изправи пред Вас!

Областно първенство по волейбол
Областно първенство по волейбол
23/03/2017

На 18 март в град Пловдив се проведе Областно първенство по волейбол.
Отборът на момчетата /5-7 клас/ към ОУ „Отец Паисий” представи нашия град и се класира на достойното трето място.

УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017
УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017
06/03/2017

В периода 13-16 февруари 2017 година в Асеновград се проведоха общински ученически игри по волейбол.
Спортистите на ОУ „Отец Паисий” се представиха достойно, като завоюваха първото място в надпреварата
сред момчетата от 5 до 7 клас.
Отборът на момичетата в същата възрастова група спечели второто място.

Възпитаници на ОУ „Отец Паисий” са отличени на конкурс за лично творчество
06/03/2017

Ръководството на ОУ „Отец Паисий” изказва похвала  и награждава седмокласничката Людмила Вълкова за спечеленото първо място и петокласничките Стефания Шопова и Мелиса Низам - поощрителни награди  на конкурса за лично творчество„144 години от обесването на Васил Левски”, организиран от Общински комитет „Васил Левски” – Пловдив, Ротари проект „Народните будители и Аз”.

ЩАСТЛИВИ И СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ !
ЩАСТЛИВИ  И  СВЕТЛИ   ПРАЗНИЦИ !
19/12/2016

Екипът на ОУ „Отец Паисий” поздравява всички свои ученици и техните семейства с предстоящите коледни и новогодишни празници, като им пожелава да са здрави и усмихнати, да вярват в чудеса и сами да ги сътворяват!


ХАЙДЕ НА ТЕАТЪР !
05/12/2016

На 22 декември театър „Любомир Кабакчиев”, гр. Казанлък ще гостува на ОУ „Отец Паисий” с постановката „Приключение в снежната гора”. С героите ще могат да се забавляват децата от ПГ „Калинка” и учениците от първи до четвърти клас. Заповядайте!


Родителска среща
28/11/2016

Ръководството на ОУ „Отец Паисий” уведомява, че на 01.12.2016г. /четвъртък/  от 18:00 часа ще се проведе родителска среща с родителите на учениците от първи до седми клас, както и с родителите на децата от   ПГ „Калинка”.


Събрание във връзка със създаването на Обществен съвет на училището
18/11/2016

Ръководството на ОУ „Отец Паисий“ кани представителите на  родителите на събрание във връзка със създаването на Обществен съвет на училището.
Събранието ще се проведе в сградата на ОУ „Отец Паисий“ на 07.12.2016 година в кабинет №22 и ще протече в следния ред:
1.Запознаване с Правилника за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата.
2.Избор на членове на Обществения съвет.

Седмокласничката Людмила Вълкова беше наградена от Съюза на творците в Асеновград за изяви в областта на образованието и изкуството
Седмокласничката Людмила Вълкова беше наградена от Съюза на творците в Асеновград за изяви в областта на образованието и изкуството
04/11/2016

В Деня на народните будители тя получи поздравителен адрес, медал и книгата „Църкви, манастири и параклиси, построени
от юговските майстори” от Иван Гащилов. Наградата връчи Атанас Москов - председател на Съюза на творците в Асеновград.


90 години ОУ „Отец Паисий” !
90 години  ОУ „Отец Паисий” !
18/10/2016

Хиляди деца! Любознателни ученици! Всеотдайни учители!
2016 година е значима в календара на ОУ „Отец Паисий” и ще бъде отбелязана с празничен концерт на 28 октомври от 18 часа в
залата на читалище „Родолюбие”.
Мероприятия, свързани с Патронния празник на училището:
26.10.2016г. - среща на учениците от 2, 3 и 4 клас с писателя Виктор Самуилов - 13,30 часа
28.10.2016г. - среща на поколенията в сградата на училището -10 часа
28.10.2016г. – изложба на ученически творби в читалище „Родолюбие” - 17 часа

"Не е честно" - Книга с автограф на писателя Виктор Самуилов
"Не е честно" - Книга с автограф на писателя Виктор Самуилов
18/10/2016

ОУ "Отец Паисий" празнува 90 години заедно с писателя Виктор Самуилов
26.10.2016г. - 13,30 часа

КОНТАКТИ

4230 Асеновград
ул. "Христо Ботев" № 9
тел. / факс: 0331 6-20-12
E-mail: otecaad@abv.bg

Ако имате допълнителни въпроси,
не се колебайте да се свържете с нас.
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ